Сьогодні в Києві намагалися викрасти документи великого державного підприємства

Сьогодні в столиці відбулася спроба викрадення документів ДП “Конярство України”. Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

6 вересня новопризначений директор підприємства разом зі своїми адвокатами намагалися вивезти велику кількість документів з держпідприємства. На даний момент ДП “Конярство України” належить близько 57 тисяч гектарів землі. Втрата чи викрадення цих документів могли б нанести значні фінансові збитки державі.

До партії “Слуга народу” і народних депутатів від комітету з питань аграрної та земельної політики звернулися працівники держустанови з проханням допомогти зупинити спробу вивезення документів. На даний момент приміщення з документами вже опломбовано і знаходиться під охороною. 

Нам вдалося врятувати документи від знищення. Завдяки “Слугам” та депутатам нашого комітету, не вдасться приховати можливу корупційну діяльність у минулому“, — розповів народний депутат від політичної партії “Слуга Народу” Дмитро Соломчук.

Зауважимо, що Державне підприємство є одним з найбільш корупційних через належні йому ресурси. У разі знищення усіх документів, стало б неможливим відслідкувати усі протиправні дії чиновників. Через це й була здійснена спроба викрадення паперів.

На українців чекає рекордний курс долара

Документи ДП “Конярство України”, серед яких матеріали про 57 тис. гектарів землі, які зараз переоформлюються на нових власників, залишилися на збереженні у підприємства. Окрім цього, збережена печатка, щоб у нового керівництва не було можливості фальсифікації документів. На даний момент приміщення з документами опечатано і знаходиться під охороною” — заявила виконавчий директор ДП “Конярство України” Рожковська Катерина.

Зауважимо, що спроба вивезення документів відбулася напередодні 9 вересня, коли буде голосування про об’єднання Міністерства аграрної політики та продовольства України з Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Анонімні джерела пояснюють, що спробу вивезення документів здійснювали люди, близькі до ТОВ “Олімпіанс груп”. Таким чином відбулася спроба отримати контроль над держпідприємством. Однак, зусиллями працівників установи, за підтримки депутатів профільного комітету, документи державного підприємства були збережені і вони не потрапили до приватних бізнес-структур, що могло б завдати значних фінансових збитків державі. 

Читайте також: У Нацбанку розповіли, чому гривня зміцнюється всупереч прогнозам

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *