Курс долара: економіст дав несподіваний прогноз на осінь

Курс долара в Україні восени збереже стабільність, ослаблення гривні до закладеного в держбюджеті-2019 курсу 29,4 грн/$ не очікується. Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА, з посиланням на слова економіста Євгена Невмержицького, який він дав в ефірі ObozTV.

Я сподіваюся на те, що гривня продовжить свою стабільність, тому що протягом усього літа вона зміцнювалася, і ті виплати, які ми повинні були платити, той вантаж, який висів, не вплинув на стабільність гривні. Це підтверджує, що з економічної точки зору немає серйозних підстав для того, щоб гривня зменшувалася до основних валют і девальвувала“, – заявив він.

Зеленський публічно “затролив” Богдана

На думку економіста, в Україні склалися передумови для утримання стабільного курсу, оскільки Національний банк накопичив достатньо резервів для сплати своїх боргових зобов’язань.

На мій погляд, курс не досягне бюджетного рівня. Бюджет, який приймався попередньою владою – там своя була політика. Певним чином вона триває, але зараз курс на стабілізацію. Рівень гривні в бюджеті не був економічно обґрунтованим“, – пояснив Невмержицький.

Читайте також: Дешевше ніж в “Сільпо”: як виглядає оновлене меню в депутатській столовій? (фото)

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *