Обмін полоненими: його Україна відмовилася видати Росії

В одному зі слідчих ізоляторів України залишився громадянин РФ Руслан Гаджиєв, якого не доставили в пункт збору осіб для обміну. Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Як йдеться в тексті Єдиного реєстру судових рішень України, Артемівським міським судом у місті Бахмут Донецької області 22 серпня Гаджиєв був засуджений до 15 років в’язниці з конфіскацією майна.

Повідомляється, що він служив танкістом батальйону терористів “ЛНР” “Август”. У тексті вироку також вказується, що Гаджиєв визнаний винним в участі у веденні агресивної війни, участі в терористичній організації і теракті, який привів до загибелі людей, а також незаконному поводженні зі зброєю.

Росіянин приїхав на Донбас із Ростова-на-Дону в грудні 2014 року. Він брав участь у бою під час Дебальцевської операції 25 січня 2015 року, в якому, згідно з текстом вироку, загинуло вісім українських військовослужбовців.

Курс долара: економіст дав несподіваний прогноз на осінь

Після затримання на допиті в СБУ він зізнався, що в Росії був заарештований за викрадення автомобіля. Після цього замість відбування терміну його попросили “допомогти у військових справах”.

У 2017 році Гаджиєв уже був засуджений до 15 років тюремного ув’язнення, однак апеляційний суд направив справу на перегляд.

У 2018 році Гаджиєв писав заяву на ім’я президента РФ Володимира Путіна з проханням обміняти його на одного з українських політв’язнів. 

Читайте також: “Американці за нами не встигали”: ЗСУ стали найкращими на міжнародних навчаннях

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *