Призначать “парашутиста”: головою Рівненської ОДА стане немісцевий?

Посада голови Рівненської обласної державної адміністрації звільнилась ще перед парламентськими виборами. Коли у відставку пішов тодішній керівник області Олексій Муляренко. Про те, хто очолить Рівненську область, чуток було багато. Називались різні прізвища. Але наразі, як стало відомо з достовірних джерел, на розгляді у президента України Володимира Зеленського чотири прізвища.


Рівненська область наразі залишається єдиною в Україні, де за часів Незалежності не було жодного «чужого» керівника обласної адміністрації. Але з приходом нової влади ця унікальність, очевидно, зникне.

Наразі є чотири кандидатури, які розглядаються Зеленським на посаду голови облдержадміністрації. За контроль над Рівненщиною борються різні бізнесово-політичні угрупування.

Олександр Калінін

Головних претендентів двоє: екс-начальник СБУ у Миколаївській області Олександр Калінін та Олексій Лях, який також керував СБУ на Миколаївщині. Обоє – люди керівника Офісу президента Андрія Богдана. До слова, Калінін та нещодавно призначений голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко є кумами.

Олександр Лях

Ще одна кандидатура – Мкола Лук’янченко. Цю людину пов’язують з Ігорем Шурмою, екс-нардепом від Партії регіонів та близьким соратником Віктора Медведчука.

Віталій Коваль

Четверта кандидатура, єдина, яка хоч якось пов’язана з Рівненською областю, – Віталій Коваль. Пролобіювати президента Федерації греко-римської боротьби на посаду голови Рівненської ОДА намагається нинішній голова Рівненської обласної ради Олександр Данильчук.

Джерело: Рівне Вечірнє

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *