“Американці за нами не встигали”: ЗСУ стали найкращими на міжнародних навчаннях

Збройні сили України взяли участь в міжнародних навчаннях Combined Resolve 12 в Німеччині. Там вони викликали справжній фурор серед країн-членів НАТО своєю майстерністю і високим рівнем бойової підготовки. Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Про це на своїй сторінці у Facebook розповів учасник навчань, український військовослужбовець Андрій Шадрін. За його словами, висока оцінка ЗСУ в Європі вкотре розвінчала всі міфи про начебто відсутність змін в армії України.

Зеленський публічно “затролив” Богдана

Захисник розповів, що в цілому в навчаннях брали участь 22 країни. В основному – це Східна та Центральна Європа, Україна, Грузія і США. З їх особового складу сформували два підрозділи, “Блуфор” і “Опфор”, які протягом десяти днів симулювали бойові дії між собою.

Рота українських військовослужбовців потрапила до складу американського батальйону “Блуфор” і перші три дні тримала оборону. Залишившись без артилерії і авіації, за задумами керівництва навчань, група повинна була протриматися кілька годин.

Українці боролися більше доби, майже без перерви, в незвичній для себе гірській місцевості, під проливним дощем і палючим сонцем по черзі, а до кінця фази оборони примудрилися контратакувати “Опфор”, та так успішно, що американці просто вивели роту з бою умовною газовою атакою і авіаударом. Окремо сержанти, які супроводжували українські підрозділи, відзначили бойовий дух піхоти: поки 21 країна тонула у зливі, що розтяглася на три доби, “укропи” тонули і сміялися“, – пише Шадрін.

На українців чекає рекордний курс долара

Окремо він виділив такий нюанс, як постачання армійців. За словами військового, американці не економлять на паливі, що є беззаперечним плюсом. Однак під час навчань вони видали учасникам дуже обмежену кількість питної води. Що стосується якості пайків, то, за словами, Шадріна, українські набори істотно виграють у американських за смаковими якостями.

Також він розповів про злагодженість дій українських захисників під час відпрацювання операції з наступу, яка здивувала представників провідних армій світу.

У наступі “укропів” змогло зупинити хіба що все те ж керівництво навчань. Американці просто не встигли за нами, відставши десь на кілометр. За підсумком протистояти нам змогли хіба що американці з “Опфору” і грузини, інші 20 армій були просто пилом під підошвою таллану української “хунти”. І це не тільки наш результат, 80 аеромобільна, 24 механізована і 17 танкова залишили про себе дуже яскраві враження перед нашим зарубіжним партнерам і дали багато приводів для роздумів”, – із гордістю розповідає Шадрін.

Читайте також: “Небитий” Шуфрич прокоментував меми про себе

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *