На українців чекає рекордний курс долара

В Україні курс долара у вересні може зберегтися нижче 26 грн/$. Крім того, нижня позначка коридору перебуватиме поблизу 25 грн/$. Якщо не відбудеться жодних непередбачуваних ситуацій, то це стане новим вересневим рекордом за останні декілька років. Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Ще в минулому році аналітики сходилися на думці: 2019-й буде періодом впевненої девальвації. Долар мав би стабільно дорожчати. І головна причина – пікові виплати за кредитами. Віддавати позики потрібно у валюті. А чим її менше в країні, тим дорожче вона коштує.

Хто з депутатів не підтримав зняття недоторканності? (список)

Але, так не трапилося. Вже можна стверджувати – цей рік для гривні особливо вдалий. Влітку американська валюта в Україні подешевшала до рекордної за три роки позначки. А у вересні, прогнозують аналітики, вперше за декілька років девальвація може виявитися мінімальною.

Керівник аналітичного відділу Forex Club Андрій Шевчишин прогнозує: у вересні долар стабілізується на рівні приблизно 25-25,8 грн. З іншого боку, якщо депутати ухвалять рішення відкрити ринок землі, великий бізнес почне повертати капітал в країну, щоб витратити гроші на купівлю раніше недоступного активу. В такому випадку долар може опуститися в ціні аж до 24,7 грн.

Читайте також: “Винен у знищенні боїнга”: названо ім’я полоненого, якого вимагає звільнити Путін

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *