У Нацбанку розповіли, чому гривня зміцнюється всупереч прогнозам

Зміцнення національної валюти України зумовлене підвищенням попиту нерезидентів на українські активи, сприятливими умовами торгівлі для українських експортерів, надходженнями від трудових мігрантів і низьким обсягом виведення дивідендів за кордон.

Про це розповідає Інвестор-ЮА з посиланням на заяву заступника голови Національного банку України Дмитра Сологубу під час круглого столу в Києві.

Нетаньяху пояснив, чому насправді його дружина кинула на землю хліб

Є кілька факторів, які сприяють тому, що гривня зміцнюється щодо долара США. Перший фактор, зрозуміло, це поведінка нерезидентів. Ми бачимо, як вони збільшили попит на українські активи, насамперед, на ОВДП“, – сказав Сологуб. 

За його словами, також серед позитивних чинників – сприятливі умови торгівлі для українських експортерів, стабільні надходження валюти від трудових мігрантів і нижчий обсяг виведення дивідендів за кордон, ніж минулого року. 

Крім того, як зазначив Сологуб, є психологічний фактор – сприятливі очікування бізнесу, що підтверджується нижчим обсягом репатріації дивідендів іноземним інвесторам на тлі повного скасування Нацбанком обмежень на їх виплату.

Читайте також: В Україні анонсували велике зростання зарплати

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *