Сьогодні Швейцарія відправила в Україну 17 вантажівок гумдопомоги

Швейцарія надала 17 вантажівок гуманітарної допомоги для очищення води на Донбасі та для лікарні у Слов’янську.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Деталі: Цього року Швейцарія виділить 1,4 млн швейцарських франків для забезпечення мешканців Донеччини питною водою.

Коментар: Ми вітаємо нову швейцарську програму співробітництва з Україною на наступні три роки. Від її загального фінансування на потреби “Води Донбасу” у 2020 році виділено 1,4 млн швейцарських франків. А сьогодні ми зустрічаємо гуманітарний вантаж зі Швейцарської Конфедерації – це ще 17 вантажівок“, — повідомив Володимир Зеленський.

За словами президента України, 15 із цих вантажівок привезли хімікати та реагенти для очищення води, одна доставить засоби індивідуального захисту до центральної лікарні Слов’янська, ще одна – гідролізні апарати для очищення води у Волноваху та Маріуполь.

Зауважимо, що програма “Вода Донбасу” забезпечує питною водою близько 4 млн жителів Донецької області, зокрема українців на тимчасово окупованих територіях.

У зв’язку з неодноразовими обстрілами на територіях Донбасу були проблеми з питною водою. Зеленський наголосив, що за цих обставин надзвичайно важливою стала гуманітарна допомога з боку Швейцарії, а саме – десятки тисяч тонн хімічних реагентів для очищення установки, для знезараження питної води та багато іншого, що дало змогу запобігти гуманітарній катастрофі на Донеччині.

Джерело: пресслужба Офісу Президента

Читайте також: Сім заборонених фотографій Північної Кореї

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *