“ЄС запропонує Україні членство”: віце-прем’єр-міністр зробив гучну заяву

Віце-прем’єр-міністр з європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба переконаний, що ЄС неминуче ухвалить рішення про членство України у блоці, і розказав, як це трапиться. Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Кулеба підкреслив, що сьогодні Україна має безпрецедентну за глибиною Угоду про асоціацію з ЄС, проте на цьому не зупиниться. “Ми йдемо до членства в ЄС, навіть якщо сам Євросоюз ще над цим і не замислюється“, – сказав він, підкресливши, що Україна відкидає будь-які альтернативні ідеї членству в ЄС. 

Після тривалого падіння долар подорожчав: свіжі курси

За його словами, щоб ЄС погодився на вступ України, потрібно стати для блоку “своїми”. “Для цього треба самим перестати бути частиною “русского міра”. І саме цим ми зараз займаємося. Треба вийти з політичної сфери інтересів Росії, припинити кидатися вліво-вправо, як ми це робили 30 років. Мовляв, тут ми прискорюємо євроінтеграцію, тут гальмуємо, тут ми рухаємося до НАТО, а тут оголошуємо позаблоковість“, – сказав віцепрем’єр. 

Станом на зараз Кулеба не допускає, що ЄС в офіційних документах пропише перспективу членства України у блоці, проте переконаний, що це неодмінно трапиться. “Я бачу можливість прив’язати нас одне до одного ще міцніше, після чого ЄС буде набагато легше ухвалювати рішення про членство України. Я взагалі вважаю, що зрештою це буде неминучим. ЄС сам прийде і запропонує нам членство“, – зазначив віце-прем’єр.

Читайте також: Росія вступила у ще одну війну

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *