Історія успіху: як створити багате місто всього за 6 років (фоторепортаж)

Завдяки грамотному плануванню, інвестицій та зусиллям громадськості, місто Мюлуз  кардинально змінило свій вигляд і тепер магазинів в ньому відкривається більше, ніж закривається. Про це повідомляє “Інвестор-ЮА”.

Мюлуз — маленьке місто (100 тис осіб) на північному сході Франції. Трохи більше десяти років тому колишній центр текстильної промисловості був одним з найбідніших міст країни. Високий рівень бідності і безробіття серед молоді, скорочення населення, а також понад 100 закритих магазинів ледь не погубили місто.

В Україні запустили новий спосіб безконтактної оплати

Сьогодні Мюлуз відомий приголомшливою трансформацією свого процвітаючого центру. За останні вісім років тут відкрилося майже півтисячі магазинів і підприємств. Місто унікальне ще й тим, що 75% відкритих магазинів є новими і не мережевими: від магазинів коміксів до міні-пивоварень і лавок органічних продуктів.

Мюлуз показав, що для того, щоб все змінити, потрібно менше десяти років. Закриті магазини — це найбільш помітний показник серйозних проблем. Інвестиційний план міста на суму 36 млн євро протягом шести років вирішував безліч різних питань. Наприклад, житлова частина мала реанімувати центр, щоб забезпечені жителі не переїжджали на околиці.

Вигідна справа: на Тернопільщині швейцарці інвестують в унікальну ферму (відео)

Щедрі субсидії прискорили реконструкцію понад 170 будівель. Також була посилена охорона громадського порядку. Транспорт став одним з ключових питань: з’явилася нова система трамвайного руху, велоінфраструктура, автобуси і парковки.

Не менш важливо було зробити громадський простір привабливим: з’явилися широкі тротуари, лавочки і те, що чиновники вважають “колосальним бюджетом” — посадка і догляд за деревами, садівництво та озеленення.

Ось так інвестиції в комфортне і безпечне міське середовище врятувало місто.

Читайте також: В світі з’явилося місто, де заборонена політика і релігія (фоторепортаж)
Сьогодні в Україні сильно змінився курс долара
Укрзалізниця повертатиме гроші, якщо у вагонах не працюватимуть кондиціонери

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *