Ізраїльтяни відправили в Україну 500 тис грн допомоги для постраждалих регіонів

Ізраїль відгукнувся на заклик української влади про допомогу постраждалим від руйнівної негоди у Західній Україні. Українці отримають 500 000 гривень та 25 000 пляшок питної води, яка зараз у дефіциті у постраждалих регіонах.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Деталі: Про це розповіло у фейсбуці посольство Ізраїлю в Україні 29 червня.  Цього ж дня з Києва до Чернівців та Івано-Франківська уже відправили 25 тисяч півторалітрових пляшок питної води. 

Прибудуть вони на місця у ніч проти вівторка та зранку середи відповідно. А там вже місцеві відповідальні посадовці розподілять пляшки за потребами громад. 

Це важлива допомога, адже, як розповідали у ДСНС України, коли вода спала, багато вулиць, земельних ділянок та будинків загрузли у намулі, а питної води у деяких регіонах – особливо віддалених – майже немає.

Дещо пізніше, до слова, але вже цього тижня, у постраждалі регіони Ізраїль відправить також намети та спальники.

Коментар: “Щойно ми дізналися про важке стихійне лихо в західних регіонах України, то запропонували допомогу українському уряду. Ми виділили 500 тисяч гривень для придбання речей найпершої потреби. Ця гуманітарна допомога є ще одним індикатором міцних відносин між нашими людьми”, – розповів посол Ізраїлю в україні Джоель Ліон.

Нагадаємо, Зеленський під час поїздки в Івано-Франківську область дав завдання Кабінету Міністрів залучити до відновлення постраждалих від негоди регіонів міжнародну допомогу. Відгукнулися вже чимало країн:

  • США виділили 100 тисяч доларів, 
  • Молдова – фуру з обладнанням і матеріалами для боротьби з надзвичайними ситуаціями,
  • Угорщина запропонувала направити до України багатонаціональний інженерний батальйон “ТИСА”,
  • Італія виділить квадрокоптери, надувні човни тощо.

Кількість країн, які готові допомогти Україні, постійно зростає.

Джерело: сайт Час-Дій

Читайте також: В ЄС виділять 40 мільярдів євро на розвиток сільського господарства

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *