Як тобі таке Ілон Маск? – “Богдан” представив електровантажівку для європейського ринку (фото)

 

В той час коли у світі тривають передзамовлення на вантажний електромобіль від Tesla, український автоконцерн “Богдан” презентував свій варіант такої вантажівки. У корпорації повідомляють, що свої електровантажівки вони витроблятимуть для ЄС, при чому перша партія автомобілів уже замовлена Данією, повідомляє “Інвестор”.

Перший український вантажний електромобіль “Богдан” сконструював на замовлення данської компанії Banke Electromotive. Спеціальна презентація з цього приводу відбулася на території луцького ДП “Автоскладальний завод №1”.

Нова електровантажівка Богдан. Фото: Павло Волошин

Електромашина ERCV27  сконструйована для перевезення і механізованого завантаження твердих побутових відходів. Вона працюватиме у містах Європейського Союзу. Як повідомляють у прес-службі компанії:

Нова електровантажівка Богдан. Фото: Павло Волошин

“Ця електрична техніка відповідає сучасним технічним стандартам і виготовлена згідно з європейськими екологічними нормами Як відомо, від 2025 року містах Євросоюзу планують заборонити рух автівкам з дизельними двигунами. Тож виробництво таких вантажівок є не просто перспективним напрямком, а й необхідністю в умовах новітнього ринку” .

Нова електровантажівка Богдан. Фото: Павло Волошин

Екологічні автомобілі це світовий тренд і українські виробники бачать у цьому можливість для прибутку. Використовуючи міжнародні напрацювання та сучасні технології на власному виробництві в Україні можна виготовляти продукцію суттєво дешевшу ніж в країнах ЄС, таким чином закріплюючись на їхніх ринках. Саме таку стратегію для себе намітили в корпорації “Богдан”.

Нова електровантажівка Богдан. Фото: Павло Волошин

Українська електромашина вже  отримала позитивні відгуки у замовника – Banke Electromotive. Тому очікується, що після завершення сертифікації у Данії розпочнеться її серійний випуск у рамках масштабного контракту з європейською компанією. Однак українські виробники звертають увагу, що в середині нашої країни подібними автомашинами не зацікавлені. 

“Поки європейські компанії замовляють в українського виробника екологічні спецмашини для вивезення побутових відходів, наша власна держава пасе задніх у цьому питанні. Хоча електрична спецвантажівка від «Богдана» випереджає аналоги за характеристиками, а компанія готова виготовляти її і для українських міст”.

Ця українська спецмашина ERCV27 розвиватиме швидкість до 80 км/год. Запас ходу без підзарядки  батарей при повній допустимій масі становить 220 км, а термін їх експлуатації сягає 12 років. Вантажівка обладнана комбінованою вентиляцією, водяними опалювачами, системою відеонагляду та кондиціонером.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *