Як зарплати ІТ-шників підтримують державний бюджет (статистика)

Про зарплати працівників сфери ІТ немає офіційної державної статистики, але всі знають, що ця галузь — одна з найбільш високооплачуваних в Україні. Станом на грудень 2018 року середня заробітна плата в державі становила 10 573 грн. В той же час середня зарплата айтішників, за неофіційними даними, досягала 56 тисяч грн, повідомляє “Інвестор”.

Ресурс dou.ua регулярно проводить опитування серед праціників цієї галузі, і багато з них вважає, що такі цифри навіть занижені.

Відомо, скільки заробітчани перераховують грошей в Україну

Дослідження сайту, яке було проведено в грудні 2018 року, показує, що найпопулярнішою спеціальністю в сфері IT є software engineer — розробник програмного забезпечення. З понад 10 тисяч опитаних таких виявилося близько 2,5 тисяч. Вони в середньому отримують близько 53 тис. грн. Що важливо, це “чисті” гроші, які працівник отримує на руки вже після вирахування податків. Найменша зарплата в IT у тестувальників — в середньому вони отримують близько 14 тис. грн. Найбільші зарплати у керівників проектних груп — близько 140 тис. грн.

У вітчизняному IT-секторі зараз працює майже 130 тисяч чоловік. Згідно з даними міжнародної дослідницької компанія PWC, які були отримані в 2016 році — один IT-шник створює в середньому 3,6% суміжних робочих місць. За статистикою, одна працююча людина утримує 1,5 незайнятих (діти, пенсіонери, люди з інвалідністю і тд). З огляду на вищезазначені цифри, отримаємо, що одне робоче місце в IT з середньою заробітною платою для галузі може забезпечити приблизно 11,5 осіб.

Читайте також: Україна в індексі сприйняття корупції одна з найгірших у Європі (статистика)

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *