Україна в індексі сприйняття корупції одна з найгірших у Європі (статистика)

У 2018 році Україна в «Індексі сприйняття корупції» від Transparency International піднялася з 130 на 120 місце. В загальному рейтингу ми заробили 32 бали, що на 2 бали більше, ніж у 2017 році. Чим більше балів — тим менше сприйняття корупції в державному секторі, повідомляє “Інвестор”.

Однак, показники України все ж гірші, ніж у більшості сусідів: у Польщі — 60 балів, Румунії — 47, Угорщині — 46, Білорусі — 44, Молдови — 33. Україна змогла обійти лише Російську Федерацію, яка з 28 балами розташувалася на 138 місці.

“Самопоміч” отримає 56 млн грн за дотримання гендерного балансу

Найбільші зміни у сприйнятті корупції з’явилися в відносинах між бізнесом та державними структурами. В Transparency International вважають, що на це найбільше повпливало впровадження автоматичного відшкодування ПДВ. Також позитивні тенденції відзначають в роботі бізнес-омбудсмена і функціонуванні ProZorro і ProZorro.Продажі.

Серед негативних факторів дослідники виділяють масові випадки тиску і нападів на активістів і журналістів, які працюють у сфері протидії корупції.

Рейтинг розрахували на базі 9 досліджень Всесвітнього економічного форуму, Міжнародного інституту розвитку менеджменту, Freedom House та інших організацій.

Читайте також: Шалені штрафи: відтепер за «євробляху» можна «влетіти» на 170 тисяч

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *