Сербський “майдан”: у Белграді тривають масові антиурядові протести

У столиці Республіки Сербія Белграді тисячі опозиціонерів вийшли на мітинг проти діючого Президента Александара Вучича та уряду, котрий сформований Сербською прогресивною партією, яку очолює глава держави, повідомляє “Інвестор”.

Протестувальники вимагають відставки Вучича та діючого уряду, які за їхніми словами придушують свободу слова і чинять тиск на опозиційних журналістів та політиків. Протести в країні розпочалися ще в листопаді минулого року, після того як зазнав нападу опозиційний політик Борко Стефанович. Зараз колони демонстрантів мітингують під будівлею парламенту і президентською адміністрацією скандуючи гасла “У Сербії щось не так”, “Прокинься, Сербія!” і “Вучич — злодій”.

“Самопоміч” отримає 56 млн грн за дотримання гендерного балансу

Нагадаємо, що Александара Вучича вже тривалий час звинувачують у проросійській позиції і корупції на найвищому рівні в Сербії. Окрім цього, минулого року Сербія і Косово вкотре ледве уникнули військового зіткнення. Тоді Вучич віддав наказ про приведення військ Сербії у повну бойову готовність. Через таку політику офіційного Белграда, Польща і країни Балтії заблокували вступ Сербії до Європейського союзу.

Читайте також: Вакарчук очолить проект олігарха Пінчука “Нові лідери” на виборах

Більше новин читайте на нашому Telegram каналі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *