В Німеччині намагалися зняти санкції з Росії

У Німеччині бундестаг відхилив пропозиції “Лівої партії” і партії “Альтернатива для Німеччини” (АдН), по зміні політики щодо Росії. Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Проект “лівих” називався “Ослаблення напруженості з Росією — ні продовженню санкцій проти Росії”, проти нього проголосували всі партії, тільки АдН утрималася. Документ АдН під назвою “За нову політику щодо Росії – співпраця замість конфронтації” також був відхилений.

Українцям можуть підвищити пенсійний вік

Обидві ініціативи супроводжувалися негативною рекомендацією Комітету у закордонних справах бундестагу. У своєму документі “Ліва партія” закликала уряд Німеччини провести роботу з ЄС для зняття економічних санкцій проти Росії, “оскільки вони не є ні ефективними, ні економічно значущими і швидше викликають проблеми, ніж вирішують їх”. 

Крім того, “ліві” заявили, що федеральному уряду слід використовувати форум “Петербурзький діалог” як двосторонній інструменту для зниження недовіри між Росією і Німеччиною і початку “конструктивного діалогу”. 

Відносно ситуації на сході України, “ліві” зажадали від Берліна “рішуче вимагати виконання зобов’язань” всіх сторін. Депутати від АдН в своєму документі вимагали, серед іншого, розширення економічного співробітництва, зміцнення взаємодії міст і подальшого розвитку німецько-російського молодіжного обміну, що також повинно було б допомогти поступовому ослабленню існуючого візового режиму. 

Водійські права у смартфоні: Кабміну запускає додаток

У АдН вважають, що в рамках ОБСЄ слід розробити спільний з РФ договір про безпеку в Європі. Іншою вимогою було відновлення російської участі в різних міжнародних форматах діалогу, з яких Росія була виключена після анексії Криму і початку військових дій на сході України. 

Праві популісти зажадали від уряду проводити в Єврораді роботу щодо скасування всіх санкцій проти Росії. АдН вважає, що санкційна політика ЄС щодо РФ провалилася, а крім іншого, участь Німеччини в режимі санкцій ЄС з самого початку не була в німецьких інтересах. 

Нагадаємо, що раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель заявляла, що говорити про зняття санкцій з Росії передчасно.

Читайте також: Від сьогодні в Україні визнаватимуть частину довідок з ОРДЛО

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *