СБУ затримала російський танкер

Служба безпеки України спільно з Військовою прокуратурою затримали російський танкер NEYMA, який блокував українські військові кораблі у Керченській протоці наприкінці листопада минулого року. Про це повідомляє “Інвестор-ЮА” з посиланням на прес-службу СБУ. 

“Під час досудового слідства було встановлено, що за прямим наказом вищого керівництва ФСБ РФ представники Прикордонної служби ФСБ вчинили акт збройної агресії проти українських військових кораблів “Нікополь”, “Бердянськ” та буксиру “Яни Капу” у Керченській протоці”, — йдеться в повідомленні. 

Зазначається, що всупереч норм міжнародного морського права військовослужбовці прикордонних військ ФСБ РФ незаконно, із застосуванням зброї, заблокували рух українських військових кораблів під час проходу Керч-Єнікальського каналу в Керченській протоці за допомогою танкеру NEYMA (ІМО 8895528, MMSI 273347000, прапор РФ). 

В “Слузі народу” назвали чотири перших закона, які будуть прийняті в Раді

“Такі незаконні дії сприяли насильницькій, із застосуванням зброї, зупинці та захопленню прикордонниками ФСБ РФ українських військових кораблів разом із 24 членами екіпажу”, — наголошують у Службі.

За фактом блокування танкером NEYMA Керч-Єнікальського каналу в Керченській протоці слідчими СБУ, під процесуальним керівництвом Військової прокуратури, було розпочато і проводиться досудове розслідування. Крім того, вказується, що, згідно із зібраними військовою прокуратурою та слідчими СБУ доказами, заочно повідомлено про підозру 15 посадовим особам вищого військового керівництва РФ, у тому числі одному контр-адміралу, двом віце-адміралам та генерал-полковнику.

Читайте також: Скільки, скільки? — в уряді зробили гучну заяву про “мінімалку” в 2020 році

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *