Бо у них краще: як трудова міграція може знищити Україну

Вже багато років поспіль Україну покидають сотні тисяч молодих людей, які шукають працевлаштування за кордоном. Через це населення України до 2050 року може скоротитися на 18% і досягти позначки 36 мільйонів чоловік, повідомляє “Інвестор”.

Сайт ukrainianpeopleleaks.com підраховує людей, які покинули Україну в пошуках роботи. За даними ресурсу щохвилини нашу державу покидає дві працездатні особи. Щогодини це приблизно 120 чоловік. Майже три тисячі щодня і близько мільйона щороку.

Україна в індексі сприйняття корупції одна з найгірших у Європі (статистика)

Оскільки така кількість працездатного населення покидає країну, з кожним днем залишається все менше людей, які платять податки. Відповідно з часом буде все складніше виплачувати пенсії і фінансувати науку з медициною. Звісно, це матиме вкрай негативні наслідки для всієї соціальної сфери.

Експерти відзначають, що основною причиною еміграції для українців є значно вища оплата праці за кордоном. Також важливу роль для наших громадян відіграють прагнення до розвитку і потреба у відчутті безпеки, яких вони не достатньо отримують в Україні.

Читайте також: Життя, гроші, жінки: інтерв’ю з рівнянкою, яка одружилася в Єгипті

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *