Стало відомо скільки “євробляхери” вже заплатили в бюджет

Вартість послуг компаній посередників, які допомагають в розмитненні авто на іноземній реєстрації, коливається в межах від $100 до $700, повідомляє “Інвестор”.

Експерти заявляють, що подекуди повна легалізація “євробляхи” наближається по вартості до ціни автомобіля. Чим автомобіль новіший — тим дешевше розмитнення. Якщо у заявника є повний пакет необхідних документів, то вся процедура розмитнення займає від 1-го до 3-х днів.

Відомо, скільки заробітчани перераховують грошей в Україну

Нагадаємо, що за два місяці дії законів про розмитнення автомобілів на єврономерах, з 25-го листопада по 24-те січня, українці легалізували майже 50 тисяч автівок. За це вони заплатили до бюджету понад 3 млрд грн. За різними оцінками в Україні станом на кінець 2018 року налічувалося від 1 до 1,5 млн автомобілів на європейських номерах. Противники “євроблях” заявляють, що понад третина з них були ввезені в країну з порушенням закону.

Вже з травня поліція почне штрафувати “євробляхи”, які не були вчасно розмитнені. Штрафи відтепер за нелегалізований автомобіль можуть досягати 170 тисяч грн. Якщо у власника транспортного засобу немає необхідної суми, або він відмовляється її сплатити — передбачена конфіскація.

Читайте також: Шалені штрафи: відтепер за «євробляху» можна «влетіти» на 170 тисяч

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *