Які головні проблеми показав карантин у шкільній освіті України

Освітній омбудсмен Сергій Горбачов назвав три основні проблеми, які показалися в результаті навчання під час пандемії.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Перша проблема стосується технічного забезпечення шкіл

За словами Горбачова, учні не мали необхідних цифрових технологій для навчання в умовах карантину. Адже не всі заклади освіти і регіони в цілому мають якісний інтернет та сучасну техніку.

Друга проблема полягає у змісті освіти, який не відповідає вимогам сучасного світу

Коментар: Через великий потік другорядної інформації з багатьох предметів діти отримують значне навантаження, яке спустошує ресурси пам’яті, енергії та сил“, – запевнив освітній омбудсмен.

А це своєю чергою призводить до того, що діти не можуть нормально сприймати та засвоювати новий матеріал, і в них порушується здатність відтворювати цілісну картину світу.

Третя проблема стосується психоемоційної непідготовленості учнів і вчителів

На думку Горбачова, всі учасники освітнього процесу виявилися непідготовленими до дистанційного навчання. Оскільки питанням мотивації та формування відповідального ставлення до опанування окремих компетентностей чи навчання в цілому приділялося недостатньо уваги.

До слова, понад 72% батьків вважають, що цього року діти повинні відвідувати школи та навчатися очно, а не дистанційно. Водночас 75% українців запевняють, що весняний карантин негативно вплинув на успішність учнів.

Джерело: сайт Главком

Читайте також: Смертність внаслідок COVID-19 в офіційній статистиці значно занижена – ВООЗ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *