Який відсоток учнів не мали доступу до дистанційного навчання

За словами експертів технічна непідготовленість може істотно вплинути на якість навчання. На сьогодні проблеми з доступом до дистанційного навчання досі існують у багатьох українців.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Деталі: Головний експерт групи “Освіта” Володимир Бахрушин підтверджує те, що школи частіше закривалися саме через хворобу вчителів.

За його словами, попри те, що вся Україна вже пройшла жорсткий локдаун у березні і квітні, технічні проблеми з доступом до дистанційного навчання у багатьох українців існують досі.

Коментар: Дистанційний режим передбачає, що і учні, і вчителі працюють з дому, де не у всіх є можливості для роботи. Згідно свіжої статистиці Юнеско, близько третини українських учнів не мали доступу до жодного з форматів навчання (інтернет, радіо і ТБ уроки) і не могли навчатися дистанційно“, – пояснив Бахрушин.

На його думку, технічна непідготовленість України може істотно погіршити саме навчання. Що ж стосується того, як довго школярі в разі повного переходу на дистанційне навчання залишатимуться вдома, то зараз експерти обережні в прогнозах.

Коментар: Можна робити більш жорсткий карантин і знижувати навантаження на медичну систему, але тоді процес може розтягнутися. Як кажуть фахівці, поки немає вакцини, повинен виробитися колективний імунітет. Так як вакцина навряд чи з’явиться раніше наступного року, необхідно, щоб значна частина населення перехворіла – за різними оцінками, від 20 до 70%. Тому як мінімум, карантин в школах може тривати аж до зимових канікул“, – додав експерт.

Зазначається, що з огляду на перший карантин, можливо, ситуація дещо покращиться, але не набагато. Отже, проблеми з дистанційним навчанням будуть виникати і досі.

Джерело: сайт Уніан

Читайте також: “Як тільки з’явиться вакцина?”: коли закінчиться пандемія COVID-19 – Білл Гейтс

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *