Кількість українських заробітчан у Польщі зросла у п’ять разів — консул

За п’ять років кількість українських заробітчан у Польщі зросла у п’ять разів. Таку заяву зробила керівник консульського відділу посольства України в Польщі Світлана Криса. Розповідає про це “Інвестор-ЮА”.

З початку 2014 року спостерігається різке збільшення кількості громадян України, які перебувають у Польщі. Якщо до 2014 року їхня кількість оцінювалася приблизно в 320 тисяч, то зараз, за неофіційними даними, це півтора мільйона осіб”, — розповіла дипломатка.

В Німеччині розповіли деталі суду над бойовиком “ДНР”

За інформацією Управління з питань іноземців Польщі, на сьогодні українці отримали 196 тисяч дозволів на проживання в країні, зокрема, 90% усіх офіційних дозволів на проживання польські органи видали саме українцям.

Водночас нині у Польщі більше українських заробітчан, ніж заробітчанок. Це пов’язано зі змінами профілю роботи, яку українцям пропонують у Польщі.

Зараз у Польщі перебуває більше чоловіків, ніж жінок. До 2014 року до Польщі приїжджали, в основному, жінки, які працювали у сфері опіки над старшими особами та малолітніми дітьми. Натомість зараз більше роботи є для чоловіків. Це робота водіїв, будівельників, майстрів, адже це більшою мірою чоловічі професії“, — наголосила Світлана Криса.

Читайте також: У Мінфіні розповіли якою буде мінімальна зарплата в 2020 році

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *