В Німеччині розповіли деталі суду над бойовиком “ДНР”

У німецькому місті Дортмунд, вчора відбувся суд на громадянином Німеччини, якого підозрюють в участі у бойових діях на Сході України на боці бойовиків так званої “ДНР”. Про це повідомляє “Інвестор-ЮА”.

Ім’я чоловіка не розголошується. Попередньо відомо, що він перебував на окупованому Донбасі у період з 2014 до 2016 року. Однак він заперечує, що брав участь в бойових діях на боці терористів.

43-річний обвинувачений із міста Лене у федеральній землі Північний Рейн – Вестфалія стверджує, що народився у часи СРСР і що його батько був українцем, тому назвав приєднання до бойовиків “ДНР” своїм “громадянським обов’язком”. 

Стало відомо наскільки зростуть ціни на сигарети

Однак, пізніше він заявив, що розчарувався у бойовиках. “Я ніколи не був на фронті… Я підтримував людей, які збагатилися на війні“, — сказав підозрюваний. 

За його словами, спершу він займався лагодженням зруйнованих газо- і водопроводів, бо раніше вже працював зварником, а згодом вступив до підрозділу охорони, але “ніколи не був на фронті”. 

Чоловіка заарештували після прильоту в аеропорт Ганновера. Його звинувачують у підготовці масштабного насильницького акту, що створює загрозу для держави, а також у порушенні закону про контроль над бойовими озброєннями.

Читайте також: У Мінфіні розповіли якою буде мінімальна зарплата в 2020 році

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *