Нардепи знову масово прогулюють роботу (статистика)

58 депутатів пропустили понад 90% голосувань у парламенті. У січні-лютому 2019 року Верховна Рада працювала у сесійному залі 12 днів і провела 18 засідань, на яких відбулося 304 голосування, повідомляє “Інвестор” з посиланням на “Чесно”.

За офіційними даними троє депутатів втекли з країни, і по одному: склали повноваження, знаходяться під слідством і перебувають на лікарняному.

За січень-лютий поточного року:

Понад 50% голосувань пропустили — 259 нардепи;

Понад 90% голосувань пропустили — 58 нардепів.

Напередодні виборів найбіднішим пенсіонерам виплатять по 2,4 тис грн

У найбільшій кількості голосувань не брали участь народні обранці від груп “Воля Народу” (84%) і “Відродження”(79%), у найменшій – депутати від “Народного фронту” і “Самопомочі” (56%).

Найбільшу кількість голосувань січня-лютого 2019 року не відвідали народні обранці з фракції “Батьківщина” (47,7%), позафракційні (36,1%) і “Опозиційний блок” (31,1%).

Зауважимо, що навіть стовідсоткового прогульника відкликати неможливо. До прикладу, позафракційний Дмитро Ярош за всю каденцію Верховної Ради взяв участь лише у 1,87% голосувань. Єдине, чим можна покарати “недоторканних”, — позбавити частини зарплатні. Але, на жаль, це не є достатньою мотивацією для більшості народних обранців.

Читайте також: В Раді придумали як “карати” депутатів прогульників

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *