Напередодні виборів найбіднішим пенсіонерам виплатять по 2,4 тис грн

В Україні у березні-квітні виплатять по 2410 гривень компенсації тим пенсіонерам, які зараз отримують мінімальні виплати. Ця грошова сума є невиплаченою індексацією за 2015-2016 роки, повідомляє “Інвестор”.

Під час наради в Пенсійному фонді України Петро Порошенко заявив, — “Ми сьогодні знайшли можливості, щоб повернути пенсіонерам і в першу чергу тим, у кого найменший рівень пенсії — мінімальна і нижче мінімальної — індексацію 2015-2016 років. За підрахунками, ми вийшли на цифру 2410 грн”.

Прощавай Росія: Білорусь поставлятиме Україні протитанкові ракети

За словами Гаранта гроші на індексацію держава отримала з розмитнення “євроблях”. “Всього через механізми пільгового розмитнення надійшло 13,6 млрд. Зокрема, майже 6 млрд по програмі старих автомобілів, і ми ці гроші можемо використати на підтримку пенсіонерів” — заявив Президент на своїй офіційній сторінці у Твіттер.

Така ініціатива вже встигла отримати шквал критики в соцмережах. Користувачі стверджують, що це дуже схоже на непрямий підкуп виборців перед виборами. А так звані “євробляхери” апелюють до того, що гроші на виплати були забрані виключно з їхніх кишень.

Читайте також: В Раді придумали як “карати” депутатів прогульників

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *