В Раді придумали як “карати” депутатів прогульників

Депутат із фракції «Народний фронт» Леонід Ємець зареєстрував проект закону про відповідальність депутатів за прогул. Він покликаний впровадити адміністративну відповідальність для нардепів за відсутність у засіданнях Верховної Ради, повідомляє “Інвестор”.

Законопроект передбачає адміністративну відповідальність для народних депутатів у вигляді громадських робіт від 20 до 60 годин за відсутність на засіданнях Верховної Ради без поважних причин.

У Києві зібрався проплачений мітинг проти проплачених мітингів (ФОТО)

Автор законопроекту стверджує, що у випадку прийняття такого закону, депутати будуть більш відповідально ставитися до своїх обовязків, а випадків, коли на засіданні Верховної Ради присутні менше ніж 226 народних депутатів України взагалі не буде.

“Зареєстрував проект закону про відповідальність депутатів за прогул. Не якісь банальні штрафи через які вони і не почухаються (там частина нардепів свою зарплату за п‘ять років ні разу не забрала). А громадські роботи. Попрацють на користь суспільства хоч в такий спосіб, якщо на роботу не ходять. Якщо закон прийняти, гарантую відвідуваність буде близька до максимальної” — прокоментував автор законопроекту свою ініціативу на Фейсбуці.

Читайте також: Прогульники: десятки депутатів взагалі не з’являються на робочому місці (статистика)

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *