“Кинули виклик”: китайські спецслужби ліквідували російського олігарха

Військовий експерт Олег Жданов припустив, що російський олігарх Євген Пригожин міг загинути у авіакатастрофі в Конго. Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Коментуючи сайту “Обозреватель” непідтверджене повідомлення, він сказав: “Це могла бути будь-яка спецоперація, особливо китайської розвідки“.

Експерт зауважив, що оцінює загибель олігарха з імовірністю 50:50, але є непрямі вказівки на його смерть: “Те, що він не прийшов на зустріч із президентом Конго, що він кілька днів не виходить на зв’язок“.

Експерт пояснив, чому після довгих вихідних так дешевшає долар

Жданов озвучив дві версії можливої загибелі мільярдера.

Перша полягає в тому, що Пригожин, який грав роль “гаманця Путіна”, міг перебувати в Конго з метою вкладення коштів.

У цьому контексті експерт нагадав про те, що ця країна надзвичайно багата на корисні копалини. “Там золото, алмази, нафта. Є такі мінерали, як молібден, вольфрам, нікель, що використовуються у військових і високих технологіях. Є і танталіт – один із основних елементів для виробництва електроніки“, – сказав він.

Водночас, “Наразі Китай – найголовніший інвестор Африки“, – зауважив Жданов.

Російський корабель відкрив вогонь у Середземному морі

У такий спосіб, якщо Пригожин загинув, це могла бути спецоперація Китаю з ліквідації конкурента: “Щоб росіяни не лізли туди, куди китайці вже залізли“.

Друга версія експерта – трагічний збіг обставин. “Конго – країна нестабільна, бойові зіткнення між різними племенами в різних регіонах там відбуваються практично регулярно. Тому хтось міг просто пальнути стінгером, щоб не літали“, – допустив він.

Читайте також: По 700 тис: які чиновники отримують такі “скромні” зарплати

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *