Російський корабель відкрив вогонь у Середземному морі

У Східному Середземномор’ї фрегат ВМФ Росії “Адмірал Макаров” провів навчальні стрільби ракетами “Калібр”. Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Про це повідомив командир корабля капітан другого рангу Антон Купрін. За його словами, фрегат також виконав “дипломатичну місію”.

Все озброєння корабля перевірено в бою в попередніх двох роках, безпосередньо виконані стрільби “Калібрами”, виконані стрільби і зенітними комплексами. Кораблі такого ж проекту вже неодноразово виконували завдання в Середземному морі, і на сьогоднішній день це, мабуть, найсучасніша зброя Росії“, – сказав Купрін журналістам.

“Зупинив 20-річну війну”: сьогодні назвали ім’я переможця Нобелівської премії миру

Командир фрегата додав, що шляхом до Тартусу “Адмірал Макаров” також здійснив дипломатичну місію. До кінця року фрегат буде знаходитися в далекому поході в складі Середземноморської ескадри.

“Адмірал Макаров” – третій фрегат проекту 11356, що стоїть на озброєнні Чорноморського флоту Росії. Фрегати проекту 11356 мають водотоннажність близько чотирьох тисяч тонн і здатні розвивати швидкість до 30 вузлів. Вони озброєні, зокрема, ракетним комплексом “Калібр”, зенітним ракетним комплексом “Штиль-1” і ракетно-артилерійським комплексом “Палаш”, артилерією, торпедними апаратами і реактивною бомбометною установкою.

Читайте також: По 700 тис: які чиновники отримують такі “скромні” зарплати

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *