В окупованому Криму звільнили відомого українського політв’язня

Звільнено політв’язня Олександра Стешенка, у 2018 році засудженого до двох років позбавлення волі підконтрольним Росії “судом” в окупованому Криму. Про це розповідає Інвестор-ЮА з посиланням на повідомлення голови “Об’єднання родичів політв’язнів Кремля” Ігоря Котельянця. 

“Сьогодні ми в Об’єднанні родичів політв’язнів Кремля цілий день чекали, затамувавши подих. Стешенка вивозили з Криму на материк. Це політв’язень, якого у 2018 ФСБ ув’язнило в Криму за начебто плани підпалити дім муфтія для залякування проросійськи налаштованих кримських татар та для нагнітання міжнаціональної ворожнечі”, – написав він. 

Наступний прем’єр: ЗМІ назвали хто вже найближчим часом може очолити Уряд

За словами Котельянця, Стешенка відпустили за процедурою умовно-дострокового звільнення. Він додав, що звільненого політв’язня доправлено додому, в Харків.

Нагадаємо, що 2 квітня 2018 року активісти з громадської ініціативи “КримSOS” з посиланням на матір Стешенка повідомили, що російські силовики затримали його на пункті пропуску “Чонгар” при в’їзді до окупованого Росією Криму.

Згідно з рапортами співробітників російської поліції, 12 квітня Стешенка “затримали за непокору законній вимозі (стаття 19.3 КоАП Росії)”. Того ж дня райсуд Сімферополя заарештував Стешенка на 12 діб.

Читайте також: Курс долара в Україні: прогноз на тиждень

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *