Статки мільярдерів зросли на 27% під час пандемії

Статки мільярдерів зросли на 27,5% — до рекордних 10,2 трлн доларів. Це за квітень-липень цього року, тобто на час пандемії. При чому, найбільше заробляли керівники технологічних і промислових підприємств.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

За даними швейцарського банку UBS, попередній рекорд був у кінці 2017 року і становив 8,9 трлн доларів. За кількістю мільярдерів теж встановлено новий рекорд. У порівнянні з 2017 роком, коли їх було 2158 осіб, у 2020 році кількість мільярдерів виросла до 2189 осіб.

Зростання попиту

Серед мільярдерів є промисловці, чиї статки у цьому році виросли на приголомшливі 44% за три місяці. Причиною зростання є соціальна ізоляція, яка пришвидшила цифровий бізнес та надання товарів та послуг дистанційно.

Коментар: “Промислово розвинені країни отримали великі вигоди у результаті відновлення цін (після блокування по всьому світу)“, — пише UBS.

Статистика

Найбільше скупчення багатих людей залишається у США. Американські мільярдери мають 3,5 трлн доларів у порівнянні з 1,7 трлн доларів у Китаї.

За даними дослідження, мільярдери в технологічній галузі та галузі охорони здоров’я з великим відривом випереджають інших. Найменше зростання показали фінанси й ринок медіа.

Благодійність

Швейцарський банк UBS заявляє, що багато мільярдерів пожертвували частину свого багатства на допомогу у боротьбі з кризою через пандемію коронавірусу.

Коментар: “Наше дослідження показало 209 мільярдерів, які публічно виділили загальну суму, еквівалентну 7,2 млрд доларів за чотири місяці — з березня по червень 2020 року“, — йдеться у звіті

Джерело: сайт Час-Дій.

Читайте також: “Віддай газетку, візьми канфетку”: рівнянин запустив акцію по збору “політичного сміття”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *