“Кожна десята упаковка ліків є фальсифікатом”: як не купити фальшивку?

Частина експертів МОЗ України стверджує, що в нашій країні близько 30% фальсифікатів серед лікарських засобів.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА

Коментар: “Серед найпопулярніших фальшивок – препарати від болю в горлі й ангіни, жарознижувальні засоби, препарати проти грипу, а також різні зігрівальні мазі. Також популярні у виробників фальшивок – антибіотики, антигістамінні та седативні препарати. Основну частину підробок роблять в ціновому сегменті до 200 гривень”, – повідомляє медичний юрист Олександр Гришаков.

Деталі: За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, кожна десята упаковка ліків є неякісною або підробленою в країнах з низьким і середнім рівнем доходів, до яких належить і Україна.

Як не купити фальсифікат?

  • Купуєте ліки тільки у аптеці;
  • Упаковка повинна бути цілісною, з чітко вказаним терміном придатності препарату і номером серії та з інструкцією;
  • На сайті Державного реєстру лікарських засобів України за назвою та номером партії, можна визначити чи є покупка фальсифікатом;
  • Перш ніж пити пігулку, подивіться, чи не розсипається вона при слабкому натисканні на порошок, чи немає в ній частинок іншого кольору або фактури.

Якщо ж ви все таки купили фальшивку повідомте про це співробітника аптеки. Він зобов’язаний буде повідомити Державну службу України з лікарських засобів та контролю за наркотиками. З отриманням нової інформації про фальсифікат, ця служба зобов’язана організувати перевірку і виявити такі ліки в аптеці.

Джерело: сайт Час-Дій

Читайте також: ФК “Шахтар” готовий віддати клубний літак на евакуацію людей з Китаю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *