Міністерські плани: держава допомагатиме створити власну справу

Вже більше року завдяки підтримці Світового банку в Україні діє пілотний проект “Рука допомоги” . Він допомагає малозабезпеченим та переселенцям із працевлаштуванням та створенням власної справи. Тепер, проект отримає загальнодержавний статус, повідомляє “Інвестор”.

Новий проект від міністерства сприятиме, тому, щоб громадяни мали можливість започаткувати власну справу та стати самозабезпеченими. В створенні цього проекту вони орієнтувались на проект  “Рука допомоги”, котрий вже понад рік працює в трьох областях (Львівській, Харківській та Полтавській) і в окремих територіальних громадах Донецької, Житомирської та Чернігівської областей.

Не наше море: без спеціального договору з Росією — Україна втратить рибний промисел в Азовському морі

За даними Мінсоцполітики, станом на 1 грудня 243 людини в пілотних регіонах захистили бізнес-плани, 213 з них вже отримали фінансову допомогу, і ще 30 чекають на її отримання найближчим часом. З них 115 – у Львівській області.

Ізраїльський стартап створив м’ясо виготовлене на 3D-принтері

Як повідомляє мінстр Андрій Рева:

“Ми бачимо, що досвід пілотного проекту «Рука допомоги» довів свою здатність і ефективність. Очевидно, що пора його поширити на всю країну. Тому ми розробили відповідний законопроект, який будемо подавати до Верховної Ради”.

Особливістю проекту є те, що він не надає “живих” грошей. Планується, що людина яка хоче взяти участь в цій програмі має написати бізнес-план, а міністерство в свою чергу має придбати необхідне обладнання та матеріали та допомагали в період становлення. В міністерстві відзначають, що вони орієнтувалися на приклад бізнес-інкубаторів, що діють в інших країнах. 

США проти Huawei: чи залишиться на ринку китайська компанія

Нова схема від Євробляхерів — стати на облік в українській дипустанові

Також, в рамках проекту його учасники можуть отримати безвідсоткову поворотну фінансову допомогу (мікрокредит) на обладнання та матеріали для початку бізнесу. Сума такого мікрокредиту може становити до 40 прожиткових мінімумів, нині це близько 70 тис грн. Повертати ж державі треба буде лише різницю між цією сумою і сплаченими податками, а якщо взяти на роботу двох працівників – то фінансова допомога стає повністю безповоротною.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *