Місія МАГАТЕ розпочала роботу на Хмельницькій АЕС

23 січня 2023 року постійна місія Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) розпочала свою роботу на Хмельницькій АЕС. Про це пише сайт mind з посиланням на пресслужбу Державної інспекції ядерного регулювання України.

Минулого тижня такі ж місії агентства були започатковані на працюючих Південноукраїнській, Рівненській АЕС, а також на Чорнобильській АЕС, яка наразі перебуває на етапі зняття з експлуатації.

На Запорізькій АЕС, яка перебуває під окупацією російських загарбників, фахівці МАГАТЕ на постійній основі працюють з вересня 2022 року.

Після офіційної церемонії підняття прапора МАГАТЕ над промисловим майданчиком ХАЕС на станції відбулася робоча нарада за участі представників МАГАТЕ, в.о. Голови Держатомрегулювання Олега Корікова, генерального директора ВП «ХАЕС» Андрія Козюри.

У ході наради сторони висловили спільну позицію, що головними завданнями місії є збереження ядерної та радіаційної безпеки на українських ядерних об‘єктах в умовах війни, яку розпочала росія.

Зазначається, що МАГАТЕ розташувало свої постійні моніторингові місії на всіх українських АЕС у відповідь на офіційний запит Уряду України.