На їжу 3 грн: в лікарнях розповіли, як годують пацієнтів

В українських лікарнях катастрофічно не вистачає грошей на харчування пацієнтів. На кожну людину в день виділяється всього 3 гривні в день. Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Головлікар однієї з районних лікарень зізнався, що в лікарні доводиться самостійно пекти булочки, щоб хоч якось викрутитися з ситуації.

Овочі привозять фермери-благодійники – щось жертвують, щось продають за пільговими цінами. З державного бюджету лікарня отримує 60% фінансування, також допомагає районний бюджет, але вкластися в норми харчування МОЗ, які існують з 2013 року, це ніяк не допомагає.

Поліція, швидка і пожежна переходять на єдиний номер телефону

Згідно зі стандартами, хворий в загальному відділенні повинен отримувати склянку кефіру, сир і не менше 50 грам яловичини, крім овочів і фруктів, а також круп. Також передбачено птиця, риба і яйце.

Національна служба здоров’я, яка буде оплачувати послуги з 1 квітня, каже, що гроші на харчування закладені в тарифі за лікування в стаціонарі. Якою буде сума, поки невідомо.

Заклади, які вибирають пацієнти, вони фінансово будуть вигравати. Вони будуть отримувати більше коштів у порівнянні з їх історичним фінансуванням з медичної субвенції“, – додали у відомстві.

Читайте також: “Військова дисципліна”: які депутати найкраще відвідують засідання

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *