На увесь український спорт держава виділяє в 2,5 рази менше ніж зарплата одного Ліонеля Мессі

На фінансування всього українського спорту в 2019 році держава виділила з близько 1 мільярда гривень, що еквівалентно приблизно 37 мільйонам доларів. Про це повідомляє “Інвестор-ЮА”.

Найбільше фінансування в цьому році отримає біатлон — 64,1 мільйона гривень. Баскетболу  дістанеться 61,2, а легкій атлетиці 59,7 мільйона гривень.

На футбол, в порівнянні з 2018 роком, виділили значно більше. Минулого року на “гру мільйонів” було виділено тільки 7 мільйонів гривень, а в 2019-му – 35,4. Окрім цього покращилося фінансування тенісу. Цього року на нього витратять 21,3 мільйона гривень, замість 8,6 в 2018-му.

Вибори Президента: в кого вірять букмекери? (коефіцієнти)

Фігурне катання цього разу отримає 14,2 мільйона гривень, проти 8,4 млн в 2018 році. А от фінансування хокею скоротилося в більше ніж два рази з 13 млн до 6,2.

Нагадаємо, що згідно з розсекреченою інформацією від Football Leaks, Ліонель заробить понад 400 мільйонів євро за найближчі 4 сезони в “Барселоні”.

Фіксована річна зарплата аргентинця становить 71 мільйон євро, з яких 15% — це доходи від комерційних прав гравця. До цього додається 63,5 млн бонусу за підписання нового контракту, а також 70 млн бонусу лояльності, якщо він нікуди не піде протягом 4-х років. Загалом аргентинець заробить у Барселоні 417,5 мільйонів євро, або понад 100 млн на рік.

Читайте також: Супрун: за продаж ліків без рецепту буде кримінальна відповідальність
Священик підкорює мережу сатиричною піснею про стан українських доріг (ВІДЕО)
Українці найменше у світі довіряють владі (статистика)

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *