Нафта подешевшала через погані економічні показники Китаю

15 серпня ціна на нафту впала, через слабкі економічні показники Китаю щодо попиту з боку найбільшого світового імпортера сирої нафти. Про це написало видання “Reuters“.

Ф’ючерси на нафту марки Brent впали на 89 центів, або 0,9%, до 97,26 долара за барель станом на 00:34 GMT після падіння на 1,5% у п’ятницю.

Американська нафта West Texas Intermediate коштувала 91,27 долара за барель, що на 82 центи, або на 0,9%, менше після падіння на 2,4% на попередній сесії.

“Офіційні дані свідчать про те, що попит на нафту слабшає, оскільки внутрішня логістика та споживчий попит стримуються рекордно високими цінами на помпи, – сказав економіст Moody’s Analytics Херон Лін.

Економіка Китаю впала, ще в липні – виробництво НПЗ країни впало до 12,53 мільйона барелів на день. Це найнижчий показник починаючи з 2020 року.

Saudi Aramco готова збільшити видобуток сирої нафти до максимальної потужності в 12 мільйонів барелів на день, якщо про це попросить уряд Саудівської Аравії, розповів журналістам керівник виробництва.