ЄC ускладнив правила в’їзду для українців

Нещодавно на офіційному сайті Ради Європейського союзу оприлюднили заяву, в якій йшлося про ускладнення процедури в’їзду для громадян України на територію ЄС, повідомляє “Інвестор”.

Відтепер українцям, які хочуть потрапити до будь-якої країни Європейського союзу, потрібно отримати спеціальний дозвіл. Для цього їм доведеться заплатити 7 євро (~215 грн) та заповнити онлайн заяву-анкету.

Інформація з анкети буде автоматично перевірятися базами даних Євросоюзу та Інтерполу, щоб визначити, чи існують підстави для відмови на в’їзд конкретній особі. Якщо жодних заборон чи зауважень не буде виявлено — дозвіл на в’їзд видаватиметься автоматично.

Іскандери більше не сміються: В РФ порахували скільки їм “коштує” війна з Україною

Якщо ж будуть виявлені підозри або інформація потребуватиме додаткового аналізу, то заявка оброблятиметься вручну відповідними органами. Але, навіть в такому випадку, час на розгляд анкети не повинен перевищувати 96 годин. Що важливо, навіть отримання дозволу, не гарантує права на в’їзд до країн ЄС, бо остаточне рішення прийматиметься прикордонними службами.

Спершу така система буде впроваджена в аеропортах і морських пропускних пунктах, а через три роки розповсюдиться й на міжнародних автобусних перевізників.

Читайте також: У Києві зібрався проплачений мітинг проти проплачених мітингів (ФОТО)

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *