Стало відомо скільки Україна виплатила пенсій жителям окупованих територій

З початку військової агресії Росії на Донбасі, Україна виплатила жителям тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей пенсій на 80 мільярдів гривень, повідомляє “Інвестор”.

Представник України в тристоронній контактній групі з мирного врегулювання війни на Донбасі Євген Марчук заявив, що майже за 4 роки Україна виплатила пенсій людям з окупованих територій на суму еквівалентну на 3 млрд доларів.

Дяденька, дай миллион! або ДНР знову вимагає в України грошей на пенсії

Всі гроші виплачуються тільки на території підконтрольній Україні. Що важливо, для того щоб отримати пенсії українці з непідконтрольних державі територій повинні мати статус внутрішньо переміщених осіб. Для того щоб отримати право на отримання пенсії, багато українців реєструються у прифронтових населених пунктах.

“Свій статус постійно треба підтверджувати — на окупованих територіях люди, за законом, не можуть перебувати довше, ніж 60 днів. Відтак їм доводиться їздити між фактичним місцем проживання і місцем реєстрації. А це означає — стояння в чергах на пунктах пропуску”, — заявив представник України.

Читайте також: Іскандери більше не сміються: В РФ порахували скільки їм “коштує” війна з Україною

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *