Іскандери більше не сміються: В РФ порахували скільки їм “коштує” війна з Україною

В міністерстві економічного розвитку Російської Федерації порахували, що проти їхніх товарів станом на кінець 2018 року діє 159 обмежень у 62 країнах, повідомляє “Інвестор”.

Найбільше проти країни агресора обмежувальних заходів ввів Євросоюз — 25, на другому місці — Україна з 22 обмеженнями. Третє місце в Індії — 16 заходів. Нібито дружняня Білорусь ввела 13 обмежень для російських товарів, Туреччина — 12 і США — 9.

До обмежувальних заходів відносяться як прямі санкції, так і введені країнами мита, ліцензування, квоти, технічні бар’єри, санітарні та фітосанітарні заходи.

Росія знову зганяє військову техніку на кордон з Україною (ВІДЕО)

Підсумком обмежень від країн Євросоюзу став збиток на 2,4 млрд доларів для Росії, на другому місці йдуть США з 1,12 млрд доларів, а на третьому місці Україна зі 775 млн доларів. Далі розташувалася Туреччина із 713 млн доларів, Індія — 377 млн доларів, Іран — 320 млн доларів, Китай із 174 млн доларів, і Білорусь — 42 млн доларів.

Найбільше від обмежень постраждав металургійний сектор — майже 4 млрд доларів. Сільськогосподарська промисловість втратила 1,1 млрд доларів, а хімічна промисловість — $640 млн доларів. Сумарні втрати Росії за 2018 рік оцінюють щонайменше в 6 млрд доларів.

Читайте також: Ціна “Кримнашу”: кожен росіянин втрачає 2 тисячі доларів

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *