В Україні почала дорожчати білокачанна капуста

Фермери розпродали більшість своїх запасів, притримавши у себе найякіснішу продукцію. Це спровокувало тенденцію підвищення ціни на овоч, але експерти повідомляють про її тимчасовий характер.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

На поточному тижні в Україні помітили тенденцію зростання ціни на білокачанну капусту. Ймовірною причиною стало те, що до середини січня багато виробників розпродали більшу частину запасів. Крім того, на ринку вже не залишилося капусти низької якості.

Через стрімке зниження запасів капусти в господарствах фермери почали стримувати продаж якісної продукції, що і призвело до зростання цін на цьому тижні. Оптові компанії відзначають загальне скорочення пропозицій капусти на ринку.

Сьогодні відпускні ціни на білокачанну капусту в фермерських господарствах вже піднялися до 1,50-3,50 гривні/кілограм, що в середньому на 20% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Попри зростання ціни білокачанна капуста коштує в середньому на 25% дешевше, ніж в аналогічний минулорічний період.

Ключові гравці ринку переконані, що зростання цін на дану продукцію носить тимчасовий характер, адже зростання ціни мотивує фермерів розпродаж капусти зі сховищ.

Джерело: сайт Агроцентр.

Читайте також: Орендна плата за сільськогосземлі в Україні зменшилася на 22%