“Вже не Херсон”: генерал США назвав можливе місце нового удару РФ по Україні

Колишній командувач Збройними силами США в Європі розповів, що Росія може завдати військового удару по Україні восени під час навчань “Кавказ-2020”.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Деталі: Генерал Бен Годжес припустив, що Росія може завдати військового удару по Україні восени під час навчань “Кавказ-2020”. Під “прицілом” можуть бути Бердянськ, Одеса та Маріуполь.

Він припустив, що у Росії шукають різні можливості зберігання води в окупованому Криму, але враховують усі ризики. Зокрема і реакцію західних країн, США, Німеччини, Франції.

Коментар: Але справа не лише у воді. Йдеться про весь Чорноморський регіон. Кремль здебільшого домінує над усім Чорним морем, оскільки Чорне море це те, що дозволяє Кремлю підтримувати режим Асада у Сирії. Саме це дозволяє Кремлю підтримувати генерала Хафтара у Лівії. Всі ці речі пов’язані між собою“, – наголосив він.

Генерал зазначив, що Росія намагатиметься розширити контроль над українським узбережжям. Тому може зазіхнути на Одесу, Маріуполь та Бердянськ.

Коментар: Це те, що я називаю “перетворити біженців на зброю”. І те, що влада Росії робить у Лівії, чинить тиск на європейські нафтові компанії, а також потенційно відправляє чергову хвилю біженців через Середземномор’я до Європи, знову буде тим, що дуже дестабілізує. Це все можливо лише тому, що Росія контролює Крим. І наразі вони намагаються розширити контроль над всім українським узбережжям. Думаю, що Одеса, Маріуполь та Бердянськ, також, є у “меню” Кремля та, можливо, й розширення Придністров’я“, – зазначив він.

На переконання генерала, Росія намагатиметься вивчити, як далеко зможе зайти без реакції заходу на ворожі дії проти України.

Джерело: сайт Час-Дій

Читайте також: Українська армія почала офіційну підготовку до нападу з Росії – командувач ООС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *