Омелян розповів скільки в Україні витрачають на ремонт доріг

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян назвав вартість проведення капітального ремонту та будівництва автомобільних доріг в минулому році, повідомляє “Інвестор”.

За його словами, в середньому на ремонт держава витрачає від 10 до 20 млн гривень за один кілометр. Капітальне будівництво дороги першої категорії з нуля — обходиться платникам податків від 1,5 до 2 млн євро.

“Це — найдешевша ціна у Європі, найближче за цінами до нас Болгарія, вона будує автобани від 3 млн євро”, — повідомив голова відомства.

Відомо, скільки заробітчани перераховують грошей в Україну

Він також зазначив, що на даний момент в Україні працює близько 40 компаній, які можуть будувати дороги будь-якої складності.

“Ми стежимо за тим, щоб ринок розвивався, і якщо в 2014 році у нас було півтори компанії, які здатні хоч щось зробити якісно, то зараз маємо близько 40 компаній, з яких дійсно ТОП-10 готові робити дороги будь-якої складності”, — заявив міністр.

За прогнозами Міністерства фінансів, в 2019 році очікується понад 50 млрд грн надходження в Дорожній фонд, а у 2020-2022 роках — близько 70 млрд грн щорічно.

Читайте також: Стало відомо скільки “євробляхери” вже заплатили в бюджет

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *