Україні здався ще один ватажок “ДНР”

На підконтрольну Україні територію втік колишній “голова Центральної виборчої комісії ДНР” та один з організаторів псевдореферендуму — Роман Лягін, повідомляє “Інвестор”.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук заявила депутат від фракції “Самопоміч” Наталія Веселова. За її словами, зараз він знаходиться під захистом СБУ по програмі “На тебе чекають вдома”.

Нагадаємо, що Лягін довгий час був відкритим прихильником сепаратистів, але дозволяв собі критикувати керівництво “ДНР”, за що потрапив на так званий “підвал”. Після звільнення він втік до Росії, де на нього чекала в’язниця. Після цього колишній прихильник терористів прийняв рішення тікати на територію України.

На Донбасі бойовики продовжують “самоліквідуватися”

Так історію Лягіна на своїй сторінці у Фейсбуці прокоментувала Веселова — “Роман був ідейним, він мріяв про окрему спроможню державу «ДНР». Але дуже швидко зрозумів, що псевореспубліка розвивається по шляху, що відрізняється від його романтичних уявлень. Наївно припускаючи, що він живе в демократичному суспільстві, Лягін почав критикувати керівництво «ДНР», за що потрапив на підвал. Отримавши свободу, він побіг в РФ. Там його чекала тюрма. У нього залишився один шлях: Україна, де він пройшов по програмі СБУ «На тебе чекають вдома», і став цінним свідком.
Для України дуже важливо мати якомога більше таких свідків. Ними могли б стати і Захарченко з Плотницьким, якби не були б такими впевненими у своїх російских кураторах
”.

Зауважимо, що офіційних коментарів від Служби безпеки України про цю ситуацію, поки що не було отримано.

Читайте також: В Сирії стратили групу російських військових

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *