Названо галузь, яка стала найбільш привабливою для інвесторів

На цей момент логістична галузь є найбільш цікавою для інвесторів. Це не будуть багатомільярдні інвестиції, але в цій сфері ми можемо розраховувати на значний ріст. Про це розповів генеральний директор “УкрАгроКонсалт” Сергій Феофілов, пише agronews.ua.

ЛИШЕ ЦІКАВІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – УКРАЇНА ПЕРЕМОЖЕ

“Частина українських підприємств уже збудувала термінали, експортні хаби в Західній Україні — невеликі елеватори, до яких підведена вузькоколійна європейська залізна дорога. Завдяки цьому ми маємо гарантію швидкого повернення інвестицій. І також це дуже привабливе рішення для виробників зернових”, розповів – Сергій Феофілов.

Говорячи про еволюцію росту логістики, експерт підкреслює, що раніше 100% сільгосппродукції транспортувалося морським шляхом, але з березня до червня Україна перейшла на автотранспорт і залізницю. Відновлення в серпні роботи окремих морських портів дозволило збільшити сумарний експорт. 

“Однак й інші транспортні шляхи продовжують відігравати важливу роль. Досвід, який ми здобули протягом останніх 7 місяців, спонукав ринкових операторів використовувати альтернативні види транспорту. Ринок просто зрозумів, що можна ефективно вивозити збіжжя не тільки морем, а й іншими шляхами на доступні для України ринки збуту“, — резюмує Сергій Феофілов.