Нардеп розповів, як власникам паїв найкраще розпорядитися своєю землею

Після запуску вільного ринку землі, який запланований на 2020 рік, власникам земельних паїв не потрібно поспішати з їхнім продажем. За декілька років вони зможуть вони можуть добре заробити, не продаючи свої активи.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Як краще вчинити власникам земельних паїв, розповів в ефірі ObozTV депутат Верховної Ради від “Слуги народу”, член парламентського комітету з питань аграрної та земельної політики Дмитро Соломчук.

Зараз, багатьох турбує питання, що буде вигідніше для землевласників: разово продати свій пай або здавати його в оренду.

Нардеп запропонував економічну модель, яка повинна принести найбільше дивідендів землевласникам, в перспективі вже найближчих п’яти років.

Стало відомо, як виглядатимуть нові купюри у 50 і 200 грн

Наприклад, є молода сім’я 20-річних, які одружуються і живуть у селі, але хочуть переїхати в місто. Їхні батьки, бабусі-дідусі, мають 8-10 паїв, 16-20 га землі… Я б цю землю заклав у банк, отримав би дешевий кредит під маленькі відсотки. Ці гроші дав би молодим, щоб купили житло собі в обласному центрі, і могли там працювати й жити“, – порадив Дмитро Соломчук.

Альтернативним варіантом може бути такий: “Якщо вони не хочуть переїхати, залишаються в селі, треба ці кошти залучити і купити якусь техніку – культиватор, плуг, ще щось. Одночасно здати в оренду цю землю і за рахунок коштів, отриманих з оренди, гасити кредит. Тоді за 7-8 років залишиться і земля, і вже завтра почнуть кредитні кошти працювати, і буде за що гасити кредит“, – заявив він.

На думку народного обранця, це найкраща модель для українців, які мають довгострокові плани в Україні.

Читайте також: На “бурштинових землях” Рівненщини відновлять ліси (відео)

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *