Tesla готує випуск нового автомобіля влітку 2020 року

На початку 2020 року компанія Tesla планує випуск нового електрокросовера Tesla Model Y. Таку інформацію опублікував новинний портал CNBC. В ході незалежного розслідування спільно з Deutsche Bank вони з’ясували, що Tesla може вперше випустити свій продукт раніше запланованого терміну, адже часто компанія просто не справлялася з обсягами виробництва і затримувала початок продажів своїх нових моделей електромобілів.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Є ймовірність того, що компанія Tesla зможе почати поставки Model Y вже в першому фінансовому кварталі 2020 року. Фахівці Deutsche Bank прийшли до такого висновку після того, як до них в руки потрапили документи постачальників Tesla з Тайваню, в яких відмічено збільшення обсягів замовлень деталей для збірки Model Y.

Доповіді постачальників запчастин Model Y в Тайвані дозволяють зробити висновок про те, що Tesla вимагає виконати замовлення раніше обумовленого терміну. Тайванські постачальники вказують, що Tesla прискорює доставку раніше замовлених деталей, щоб почати масове виробництво на цілих шість місяців раніше запланованого часу. Це буде означати, що модель Y може бути доступна вже в першому фінансовому кварталі наступного року” – розповідає старший аналітик Deutsche Bank Еммануель Рознер.

Доступне житло: величезний 3D-принтер розпочав друк житлового району (фото)

При цьому дані практично підтвердив і сам Ілон Маск. Зокрема, він розіслав акціонерам Tesla лист такого змісту:

Ми випереджаємо графік з підготовки до випуску Model Y, тому ми переглянули терміни запуску з “в кінці 2020 року” на “влітку 2020 року”. При цьому поки що є невелика ймовірність перенесення, але ми впевнені в тому, що вихід відбудеться влітку 2020 року. Я насправді недавно особисто керував однією з предрелізних версій Model Y і думаю, що це буде приголомшливий продукт, який буде дуже добре прийнятий. Моя думка – Model Y буде перевершувати Model S, Model X і Model 3 разом узяті

Втім, безпосередньо збірка автомобілів ще навіть не почалася. А якщо врахувати, що складання автомобілів Tesla складно назвати швидким, то повідомлення Ілона Маска виглядає надто вже оптимістично. До того ж запуск нових складальних ліній рідко проходить на 100% гладко.

Читайте також: В США показали найдорожчу доларову банкноту (фото)

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *