“Народ не зрозуміє”: Лукашенко відмовився від кредитів МВФ

В той час коли український уряд змушений іти на угоди із МВФ і виконувати умови фонду, білоруси відмовилися від його кредитної програми. Про це рішення заявив міністр фінансів Білорусі Максим Єрмолович, повідомляє “Інвестор”.

Водночас, міністр повідомив, що в середньостроковій перспективі Білорусь планує розмістити на локальних ринках Росії і Китаю суверенні облігації на суму до двох мільярдів доларів.Також, він зазначив, що в наступному році Мінськ не планує розміщувати єврооблігації.

Через позов Коломойського в Україні арештували акції трьох російських банків

 З приводу розбіжностей з МВФ Єрмолович повідомляє, що якихось грунтовних нестиковок  щодо характеру реформ немає. Однак міністр відзначає:

Підняття тарифів в обмін на кредит: в Україні зросте ціна на газ для населення

“Ми розробляли разом із експертами МВФ програму структурних реформ, котра відповідала би філософії фонду. І в принципі, за ключовими моментами, у нас позиції збіглися, ми вийшли на програму, але ми розійшлися в термінах її реалізації”.

Свою думку з приводу кредитної програми висловив і президент Білорусі Олександр Лукашенко, який вважає, що програма МВФ може спричинити “шок для населення” країни через те, що фонд наполягав на реалізації програми реформ у більш стислий період, ніж це було узгоджено урядом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *