Експерти розповіли скільки держборгу Україна виплатить цього року

Одне з трьох найбільших світових агентств кредитних рейтингів Fitch Ratings підготували прес-реліз про інвестиційних клімат в Україні. Також вони розповіли, скільки нам доведеться заплатити за обслуговування і погашення державного боргу. Про це повідомляє “Інвестор-ЮА”, з посиланням на офіційний сайт “Fitch Ratings”.

У прес-релізі агентства зазначено, що у 2019-2020 роках потреби України в зовнішньому фінансуванні будуть достатньо високими. На обслуговування зовнішнього держборгу цього року з державного бюджету буде витрачено 4,3 млрд доларів, а на погашення — $1,7 млрд в 2019-му і приблизно по $2,4 млрд в 2020-2021 роках.

Новий рекорд: 21-річна модель стала наймолодшим мільярдером в історії

За оприлюдненими даними, рейтинги України відображають слабку зовнішню ліквідність, високі потреби в зовнішньому фінансуванні, обумовлені виплатами за державним зовнішнім боргом, слабкий банківський сектор, інституційні обмеження і політичні ризики.

Однак є й позитивні фактори. Зараз трішки підвищується рівень довіри до політики, поступово знижується держборг і триває співпраця з міжнародними партнерами.

У Fitch Ratings відзначили, що своєчасне виконання умов нової програми з МВФ необхідне для отримання зовнішнього фінансування.

Читайте також: Здати на металобрухт: нардеп розповіла, що робитимуть з нерозмитненими “євробляхами”

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *