Здати на металобрухт: нардеп розповіла, що робитимуть з нерозмитненими “євробляхами”

Народний депутат України від БПП, глава комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна розповіла, що чекає на власників нерозмитнених “євроблях”. Детально про це читайте на сайті “Інвестор-ЮА”.

За словами народного депутата, зараз в Україні є близько 263 тис. авто на єврономерах, які не були розмитнені згідно з вимогами.

За даними Державної фіскальної служби, в Україні після закінчення пільгового режиму розмитнення залишилося 263 тис. авто на єврономерах з порушенням термінів тимчасового ввезення або транзиту” — заявила Южаніна.

Також, вона розповіла, що частина автомобілістів на єврономерах не може розмитнити авто тільки через відсутність фінансової можливості.

Нардепи знову масово прогулюють роботу (статистика)

Мені здається, що 10% цих громадян — люди, які перебувають в складному фінансовому становищі і не змогли знайти кошти для розмитнення. Я зустрічалася з такими людьми. Це люди, у яких багато дітей, яким продали авто за 300 євро, які за всіма технічним характеристикам навіть автомобілем не варто називати… Для них сплата 1 тис або 1,5 тис євро для оформлення авто для проходження митних формальностей була не під силу”, —  прокоментувала вона.

Депутат визнала, що не знає, як можна допомогти таким людям — “Якби ми встановили пільгу хоча б для якоїсь категорії громадян, це стало б новою діркою в законодавстві. Тому я у всіх таких громадян прошу вибачення і не знаю, як їм допомогти”.

В Сирії стратили групу російських військових

Окрім цього, вона відкинула можливість введення пільг для частини “євробляхерів”, які не мають фінансової можливості легалізувати свій транспортний засіб —  “Вочевидь Верховна Рада ніяких змін вже не проголосує, тому після закінчення терміну в травні просто настануть норми іншого законодавства, і закон треба буде виконувати”.

Також Южаніна поскаржилася на активістів, які проводять заходи в підтримку авто на єврономерах і розповіла, що частина людей просто здасть свої автівки на металобрухт — “Частина з них (ред — автомобілів ) належить зокрема і таким активістам, які будуть провокувати надалі свої заходи біля Верховної Ради. А частина людей просто готує ці автомобілі до розбирання і здачі на металобрухт”.

Читайте також: Іскандери більше не сміються: В РФ порахували скільки їм “коштує” війна з Україною

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *