“Розпочнеться у листопаді 2020 року”: лікарі пояснили, чому другої хвилі COVID-19 не уникнути

Китайський епідеміолог спрогнозував другу хвилю пандемії коронавірусу.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Коментар: На першому етапі нам потрібно підтримувати наші досягнення в боротьбі з епідеміями. Компанії, які відновили свою діяльність, повинні забезпечити, щоб їхні працівники тримали соціальну дистанцію. Люди повинні носити маски у громадських місцях та часто мити руки. Під час їжі люди повинні уникати спільного використання страв“, – сказав медик.

Деталі: Глава експертної групи з лікування Covid-19 Чжан Веньхун сказав, що у листопаді 2020 року у світі пройде друга хвиля коронавірусу.

Епідеміолог зазначив, що зараз пандемія досягла критичної стадії.  В Європі та США контролюють кількість захворювання, однак в Африці, Південній Америці та Індії, де економіка менш розвинена, а медичні ресурси недостатні, нові випадки зростають експоненціально, що приносить велику невизначеність у глобальній боротьбі з епідемією. 

Зі слів Веньхуна, незважаючи на те, що є ризик завезення і розповсюдження зараження з інших країн, ймовірність нової масштабної хвилі спалаху досить мала. Він пояснив це тим, що в Китаї застосовують дуже жорсткі профілактичні заходи. Епідеміолог зазначив, що перед Китаєм стоїть виклик  відновити економіку і не допустити другого спалаху захворювання. 

Джерело: Час-Дій 

Читайте також: “Що ж таке – “громадське місце?”: в Кабміні пояснили, де українці зобов’язані носити маску

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *